Soittoelämyskurssit oppilaitoksille ja yrityksille

Ei enää yksinsoittoa! Tarjoan oppilaitoksenne ohjelmaan kimpparummutuskurssia, jonka osanottajat pääsevät kokemaan lyömäsoitinten yhdessä soittamisen riemukkaan elämyksen pätevässä ohjauksessa. Kurssille osallistumiskynnys on matala: ”kimpparummutus” sopii kaikille sekä kaikenikäisille, ja siitä voi saada itselleen jopa elinikäisen harrastuksen. Aikaisempaa soittokokemusta ei tarvita – jos osaa kävellä, niin osaa soittaa rumpuja.

 

Kurssilla tutustumme etnisiin lyömäsoittimiin ja niiden soittotekniikkaan. Jokainen soittaja soittaa ensin useita lyömäsoittimia; joko omaa rumpua tai jotain muuta vastaavaa lyömäsoitinta.  Aloitamme lausumalla eri tavuissa hokema-sanarytmejä, joiden päälle soitamme soittajan/ryhmän sanarytmin. Rumpuryhmässä tarkoituksena on opetella soittamaan ”kimpassa” ja myös kuuntelemaan muita soittajia. Helppoa ja hauskaa!

 

Kurssin aikana opimme (tason mukaan) muutamia yksinkertaisia lyömäsoitinkappaleita, joita esitämme kurssin päätöspäivänä oppilaitoksenne juhlasalissa. Kurssille voi halutessaan tuoda mukaan oman soittimen.

 

Samaisessa yhteisen elämyksellisyyden ja uuden oppimisen hengessä toimii myös saman ohjaajan vetämä ”lattaripaja”,  jossa rummutamme itsemme musiikilliselle mielikuvitusmatkalle Brasiliaan ja Kuubaan.  Lisäksi tarjonnassa on myös rumpujen soiton peruskurssit sekä lapsille että seniori-ikään ehtineille ja bändisoiton perusteet käsittävät kurssit sekä aloitteleville aikuisille että jo jonkin verran soittaneille nuorille.  Lisätietoja samaiselta vetäjältä.

 

Kurssien vetäjänä toimii vuonna 2002 musiikkipedagogiksi valmistunut (AMK) ja kokenut ammattisoittaja lyömäsoitinopettaja Pasi Juvonen.  Juvonen on opettanut lukuisissa musiikki- ja kansalaisopistoissa sekä tehnyt mittavan, yli 25-vuotisen uran free-lance  –rumpalina useiden eturivimme artistien (mm. Remu, Arja Koriseva, Pentti Hietanen) taustalla.  Soittohommat jatkuvat Kankaanpään musiikkiopiston lyömäsoitinten opettajan tehtävien ohella, joita Pasi on hoitanut vuodesta 2013 saakka. Lisäksi hän opettaa jo kahdeksatta vuotta pop/jazz-musiikin perusteita Jyväskylän ammattiopistossa.

Leave a Reply