Biografia

Pasi Juvonen, rummut ja etniset lyömäsoittimet

 

Löydä sisäinen rumpalisi

 

Pasi Juvonen aloitti rumpujen soiton 6-vuotiaana syntymäkaupungissaan Pietarsaaressa. Paikka isoveljen bändissä löytyi nopeasti. Tutuiksi tulivat erilaiset kilpailut, joista mainittakoon rockin SM-kilpailut ja ensimmäinen sija Rock-rally -kilpailussa 13-vuotiaana. Seuraavana vuonna palkinnoksi tuli ensimmäinen studiokeikka single-levytyksen muodossa. Jo tuolloin alkoi oma itsenäinen tinkimätön harjoittelu. Ammatinvalinta musiikin parissa oli selvä.

 

Rumpujen ja bändisoiton ohjaamista Pasi aloitteli jo 18-vuotiaana. Vuonna 1988 hän aloitti alan opinnot Kauhajoen Evankelisessa pop/jazz –opistossa, Oulunkylän pop/jazz –konservatorion alaisena. Opettajista mieleen jäivät mm. Anssi Nykänen, Markus Ketola, Marko Timonen, Jari ”Kepa” Kettunen, Pete Parkkonen ja Jukkis Uotila. Työskentely näiden henkilöiden kanssa laajensi kuvaa ja mielenkiintoa musiikista latinalaisen jazzin puolelle. Opintojen ohella Pasi myös opetti samaisessa koulussa.

 

Muutto Kokkolaan toi soittokeikkoja mm. Kaarle Big Bandin sekä tangokuningatar Kaija Pohjolan kanssa sekä studiomuusikon töitä tuottaja/säveltäjä Mika Sundqvistin artisteille. Yhtenä saavutuksista mainittakoon erityismaininta musiikkilehti Billboardin järjestämässä kilpailussa. Yhteissoiton ohessa Pasi opetti Kokkolan pop/jazz –koulussa.

 

Musiikkipedagogiksi Pasi valmistui v.2002, pääaineena lyömäsoittimet ja sivuaineena piano. Merkittävimpiä opettajia olivat Sami Kuoppamäki ja Jukka Ojaniemi.

 

Pop-jazz -opetustöiden ohessa Pasi on säveltänyt, sovittanut, soittanut ja/tai ohjannut musiikkia mm. Jyväskylän Huoneteatterille, Jyväskylän kaupungin Nuorisoverstaalle, operettiteatteri Bravolle sekä Lapuan Harrastajanäyttelijät ry:lle. Omaa yritystoimintaa Pasi on pyörittänyt Rockvilla-rumpupajassa, tarjoten elämyksiä rumpujen yksilö- ja yhteissoitossa sekä studiotyöskentelyssä.

 

Jyväskylän ammattioppilaitoksen musiikin perusteiden ja lyömäsoitinten opettajana Pasi on ollut vuodesta 2007 alkaen.

 

Opetustoiminnan ohella Pasi säveltää ja tekee freelance-soittokeikkoja. Uran varrella soittokumppaneina ja/tai säestettyinä artisteina on ollut mm. Mihail ja Marian Petrescu, Pepe Ahlqvist, Johanna Iivanainen, Helena Lindgren, Pentti Hietanen, Arja Koriseva, Jonna Ortju, Isto Hiltunen, Anssi Känsälä, Toby Natri, Dixie Harlem, The Ballet Orchestra. Yhteistyökumppaneina elokuvamusiikin saralla on ollut Renny Harlin ja Markus Selin. Kokoomuksen vaalikiertueella vuonna 2007 Pasi oli rumpalin roolissa.

 

Vuosien myötä musiikkityylit ovat vaihdelleet; mukana on ollut kokoonpanoja tanssimusiikin, popin ja rockin, jazzin, latinalaisen musiikin, vapaan improvisoinnin ja bluesin alueilta. Ulkomaankeikat ovat suuntautuneet Ruotsiin, Tanskaan, Saksaan ja Itävaltaan.

 

 

 

Leave a Reply